sâmbătă, 16 octombrie 2010

PERSONALITATE (6 Oct. 1987)

IMAGINE SI DESTIN

Ai ascendentul in Rac.

Imaginatia ta foarte activa si este facultatea predominanta; ai o memorie buna, intuitie si perspicacitate, presentimente si o mare curiozitate care iti poate folosi la studiile istorice, cateodata cei cu acest aspect au si aptitudini poetice. Ai o natura puternica domestica si sociala, afectiuni calde, si esti atasat de viata de familie. Te lasi cu usurinta influentat de cei pe care ii iubesti si admiri, dar poti sa fi si rece, rezervat si neincrezator fata de aceia pe car nu ii cunosti suficeient de bine sau pe care nu ii agreezi. Educatia are o importanta primordiala in cazul acestui ascendent. Ai tendinta de a fi timid, rezervat, increzator si uneori de o naivitate copilareasca, nu esti razbunator, esti amabil si ospitalier. Ai nevoie de apreciere, de compania celorlalti, aspiri sa iti creezi un camin. Respecti familia si traditiile. Iti place sa calatoresti dar si viata de casa. Esti apreciat pentru cordialitatea ta, pentru bunatate si esti temut pentru inconstanta, capricii imprevizibile si incapatanare. Ai o imaginatie activa si bogata si destul de des retraiesti trecutul in mintea ta si anticipezi viitorul. Dai dovada de multa prudenta si gandesti inainte de a face ceva, esti atent si prevazator, ai multa tenacitate si fermitate. Ai un talent innascut pentru comert si organizarea afacerilor si poti avea succes in aceasta directie deoarece ai simtul valorii si economiei. Ai o minte practica si inainte de a lua o hotarare faci teste practice si cu grija poti sa iti faci o reputatie de persoana folositoare si practica in directia vietii tale. Traiesti mult prin ceea ce simti si cateodata esti schimbator si capricios, dar esti inzestrat cu rabdare si perseverenta. Intiativele tale personale nu sunt foarte numeroase. Destinul depinde in mare parte de anturaj si succesul este influentat de familie sau origine. Partea a doua a vietii este mult mai favorizata. Esecurile pot aparea datorita colaborarilor defectuase, delasarii, lipsa directiilor practice sau a descurajarii sau schimbarilor prea dese.

Personalitatea ta se dezvolta prin contactul cu zona spirituala, stiintifica, legala sau prin contactul cu culturi straine. Te poate interesa de asemenea filosofia sau alte subiecte profunde in general orice iti poate extinde aria de cunostiinte la un nivel superior. Poti sa ai de-a face cu munca de autor sau publicarea fie pentru tine sau in asociere cu altcineva. Opiniile tale sunt puternice si in general esti pregatit sa ii lasi pe altii sa stie ce gandesti. Poti sa fi atras in mod deosebit de a calatori. Viata este perceputa senin, filosofic si romantic. Mereu plin de sperante si capabil de a considera orice situatie ca pragul spre fericire si garantie de optimism. Pe partea negativa ai tendinta de a te identifica cu confesiunile auzite, dogme, devotament fanatic fata de tutori, intoleranta ideologica.Traiesti in permanenta cu senzatia ca se poate mai mult si mai bine.

Iti exprimi emotiile intr-o maniera constructiva. Atragi simpatie si ajutor din partea femeilor.

Ai dificultati in felul in care te adresezi celorlalti si incerci sa iti transmiti ideile. Ai tendinta de a-ti proiecta gandurile fie inscris sau prin adresare directa intr-o maniera care face sa fi inteles gresit si starneste dezaprobarea. Trebuie sa incerci sa te detasezi si sa iti alegi cu grija modul in care te exprimi.

Felul in care iti exprimi afectivitatea si sentimentele este uneori interpretat gresit si iti cauzeaza neplaceri. Este o lipsa a gratiei in manierele tale. Trebuie sa inveti sa respecti anumite atitudini sociale si sa te conformezi lor, daca doresti ca mesajele tale in acest sens sa fie acceptate cu usurinta.

Ai capacitatea de a te exprima direct si activ in relatiile tale sociale. Imaginea pe care ti-ai creat-o este cea a unei persoane cu intiativa.

Modul in care te exprimi fata de altii este putin cam nepotrivit din punct de vedere social. Promiti mult mai multe decat poti face asa ca poti lasa impresia de persoana laudaroasa in ciuda faptului ca ai cele mai bune intentii. Trebuie sa apreciezi corect ce si cat poti sa faci.


MOTIVATII

Ai echilibru, un simt al justitiei, cumpanire, impartialitate. Natura ta interna va fi justa si vei iubi armonia si ordinea. Aceasta pozitie iti da puterea de a compara si de a avea o judecata cuprinzatoare si impartiala, desi iti confera si sensibilitate fata de tot ce te inconjoara. Ai o natura binevoitoare si amabila, esti intotdeauna politicos si servilabil, iar caracterul tau intern va fi cumpatat, bazat pe perceptie si docil, intotdeauna cautand sa inveti diun ceea ce observi. Pe masura ce intuitia ta se dezvolta vei invata enorm prin comparatie, perceptie si prin ceea ce simti. Cauti in continuu cunostinte, idei noi si stimulare mentala. Esti adeptul analizei a ceea ce se petrece in societate in jurul tau. Din aceasta cauza esti un bun consilier si destul de des incearci sa ii ajuti pe altii in problemele lor personale. Exista totusi predispozitia de a te plictisi de ceea ce ai si a dori ceea ce au altii. De aici, instabilitate si pericolul de a pierde in relatii sau pe plan material. Cuvintele cheie pentru tine sunt �Eu echilibrez�.

Esti o persoana destul de discreta si nu te simti bine atunci cand esti expus. Casa, familia si mediul domestic sunt importante pentru tine. Ai o nevoie de securitate emotionala, se senzatia de apartenenta. Ai nevoia de a-ti intemeia o familie si a avea locuinta ta pentru a te simti in siguranta; in aceasta zona esti tu insuti. Influenta parintilor tai este puternica si exista o tendinta dominatoare in relatia cu ei, nu iti place sa ti se spuna ce sa faci. Prima parte a vietii este in general o lupta pentru ascensiune cu cresterea prosperitatii si a securitatii spre sfarsitul ei. Poti sa ai un interes fata de chestiuni legate de terenuri, case, ecologie, resurse naturale. Esti pasionat de lucrurile vechi, iti plac amintirile si istoria.

Esti stabil, rabdator, perseverent, prudent si onest si ai acele trasaturi de caracter care iti vor aduce respectul si iti vor permite sa detii o pozitie responsabila in viata daca iti doresti. Cu toate acestea efectele favorabile ale acestui aspect se vor vedea abia dupa varsta de 30 de ani cand incepi sa te maturizezi si sa iti definesti intentiile in viata iar realizarile si indeplinirile apar in jurul varstei mijlocii. Persoane mai in varsta decat tine te vor ajuta si aceia care au pozitii deosebit de importante iti vor arata prietenia daca soliciti acest lucru. Ai metoda, capacitatea de a anticipa si organiza, talent in a administra si diplomatie, hotararea de a duce la bun sfarsit orice proiect in ciuda intarzierilor si obstacolelor.Natura ta morala va fi intarita tot mai mult pe masura ce progresezi in viata si vei deveni tot mai constiincios. Mai mult sanatatea ta se va imbunatati cu cat imbatranesti mai mult si daca esti cumpatat probabil vei ajunge la o varsta considerabila. Nu esti predispus sa iti faci inamici deoarece esti corect in drept in interactiunile cu ceialalti dar, pe de alta parte, atunci cand consideri ca un anumit curs de actiune este corect nu te vei abate de la acel lucru chiar daca se muta pamantul si cerul din loc.

Imaginatia ta este foarte bogata si exista riscul ca realitatea pe care o percepi sa aiba interferentele propriilor tale iluzii. Cu alte cuvinte nu totul este asa cum pare. Poti sa te astepti la dezamagiri si tradari din partea celor din jurul tau sau din partea strainilor. Vei pierde multe din lucrurile pe care ti le doresti iar consecita dezamagirile vor fi dureroase. Ai grija sa nu te lasi influentat de placerile senzoriale. Trebuie ca in permanenta sa te lasi ghidat de ratiune in tot ceea ce faci. Ai tendinta sa evadezi si sa fugi de responsabilitate si disciplina. In cazul in care vei face acest lucru iti incurajezi slabiciunile carcaterului si rezultatul va fi declinul.


EMOTIVITATE

Intelegerea si scopurile tale spirituale sunt influentate de emotiile tale si de educatia pe care ai primit-o in familie sau de mostenirea ta genetica. Intuitile tale sunt foarte bune dar credintele tale se bazeaza mai mult pe ceea ce simti decat pe ceea ce cunosti. Opiniile tale sunt flexibile, schimbatoare, evolueaza in timp si sunt reflexia celor mai diverse teorii. Iti lipseste insa convingerea si fermitatea in idealuri care destul de des sunt utopice si se schimba in functie de capriciile imaginatiei. Ai capacitatea de a-i invata pe ceilalti, cateodata avand tendinta de a fi profetic si a vorbi din inspiratie sau intuitie. Iti asculti intotdeauna constiinta, sufletul tau este pregatit sa caute adevarul interior cu care esti in armonie. Ai talent pentru a scrie si a te adresa maselor de oameni.

Ai o personalitate calma, misterioasa si cateodata nesigura. In consecinta nu trebuie sa te lasi descurajat prea usor, desi esti destinat sa intalnesti obstacole in viata, in final ar trebui sa te faca mai putin negativ si mai putin receptiv. Ai tendinta de a te izola si a fi retras, iar cei care te cunosc cu adevarat sunt putini. Evita depresiile si incearca sa iti cultivi pe cat posibil speranta fara sa iti fie teama sa devii prea hotarat; fermitatea si independenta sunt lucruri favorabile pentru tine pentru ca nu esti inclinat sa exagerezi in aceste directii. Iti plac lucrurile care sunt legate de sentimente si ospitalitate si daca incerci sa iti analizezi impresiile pe care le percepi ai sa constientizezi de fapt, ca tu cunosti conditia emotiva a persoanelor care te inconjoara. Esti pasionat atat de chestiunile misterioase cat si de latura romantica si emotionala a vietii.

Ai fost un copil ager care a promis multe fiind deliciul parintilor prin precocitatea pe care ai afisat-o. Mintea ta era rapida, apta, expresiva si capabila sa absoarba informatiile cu usurinta. Ai fost extraordinar in multe directii. Cu toate acestea odata cu trecerea adolescentei nevoia de a te autoimbunatati a disparut intr-un mod subtil si inexplicabil. Exista o tendinta de relaxare interna cu o cunoastere a valorii tale interne si ai uitat ca nimic nu are valoare daca nu ii gasesti o utilitate. Poate a fost nevoia de independenta sau neintelegerile familiale care te-au indepartat de scopurile tale. Totusi cu o cantitate mare de vointa si cu capacitatea de a-ti controla impulsurile emotionale poti depasi aceasta stare.

Viata ta emotionala iti cere originalitate, spontaneitate si excentricitate. Ai nevoie de aventuri pentru a simti ca traiesti intens. Nu iti plac dependentele emotionale, vrei sa fii liber in acest sens si exista o tendinta de a schimba directia atunci cand te simti vulnerabil. Te plictisesti destul de repede si ai nevoie in continuu de un stimul in aceasta directie.

AMBITII SI ABORDARE

Esti o persoana activa, impulsiva in limbaj si in gandire si ai o abundenta de energie la nivelul sistemului nervos. Inveti activ si te folosesti de orice informatie. Esti o persoana curioasa si nu suporti sa fi tinut in loc. Vrei sa iti impui ideile, reusesti sa realizezi multe la nivel de comunicare, mediu, in jurul casei sau in legatura cu fratii si surorile tale, vecinii. Ai nevoie de libertate in felul in care te exprimi, nu iti place sa fi ingradit sau sa nu poti spune ceea ce vrei atunci cand vrei. Totusi ai grija sa nu devii agresiv in limbaj sau sa iti cauzezi accidente (mai ales in timpul calatoriilor sau drumurilor prin oras) datorita imprudentei deoarece aceasta energie poate fi uneori autodistrugatoare. Cateodata esti incapatanat si refuzi sa accepti parerile altora sau sa ii asculti. Trebuie sa iti canalizezi aceasta nevoie de activitate intr-un domeniu constructiv cum ar fi educatia, polemicile, critica, munca manuala si tot ceea ce tine de indemanare.

In actiunile tale in general esti foarte atent si tinzi spre perfectiune. Uneori esti capabil sa devii atat de critic incat sa refuzi sa mai faci ceva deoarece tu stii de la inceput ca nu vei putea atinge standardele pe care le doresti. Vrei ca ceea ce faci sa corespunda celor mai inalte standarde si esti atent la toate detaliile. Riscul care vine cu acest aspect este de a te pierde in detalii si de a uita de imaginea de ansamblu. Intotdeauna ai ceva de criticat. Uneori poate fi vorba de o revolta fata de detalii si traiesti intr-o totala dezordine. Oricare ar fi, trebuie sa inveti sa accepti detaliile vietii si sa le iei asa cum sunt pentru a-ti canaliza energiile intr-o directie care sa te ajute sa progresezi.

Caracterul tau este impulsiv, actiunile tale rapide si spontane, originale. Esti incapatanat, rebel si ai un spirit revolutionar. Uneori iti lipseste echilibrul. Incearca sa iti controlezi impulsivitatea. Uneori esti asemeni unui taifu: nu stii cand apare, unde va lovi si incotro se va indrepta. Atunci cand simti nevoia de actiona tu trebuie sa o faci indiferent de consecinte.

Destul de des impulsurile si actiunile tale sunt ghidate de subconstient. Activitatile tale pot fi uneori difuze si neclare. Poti fi destul de extravagant si permisiv cu propriile tale placeri. Esti destul de secretos in ceea ce priveste initiativele tale. Exista riscul de tradare si dezamagire in aceasta directie. Incearca sa te feresti de influentele nagtive ale celorlalti. Trebuie sa inveti sa accepti disciplina si responsabilitatile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu